Sunday, December 24, 2006

God jul!


God jul hälsar jag eder alla :P
Nu har denna älskade och hatade högtid kommit. Jag älskar den, medan vissa hatar den. Men det hoppar jag över just nu.
Hur ser julaftonen ut då?

Vi vaknar klockan nio med att pappa kommer in och säger ett kraftigt "God Jul! Nu står varm choklad med grädde och väntar på er i köket." Sen smiter han till nästa rum.
I köket står mamma och har hällt upp varm chocklad i stora koppar, och en korg med lussebullar står på bordet och luktar underbart. Vid sidan av koppen ligger en marsipangris, en pepparkaksgumma eller gubbe och en morgonpresent. Där sitter vi och myser och en halvtimme senare är frukosten klar. Efter ett tag börjar alla springa runt och leta efter kläder. Vi ska nämligen till våra "grannar". De var våra grannar tills vi flyttade, Bornold heter de. Köerna till det enda badrummet växer sakta men säkert. :)
Väl där fikar vi, och då är klockan runt elva förresten, och tittar på en julfilm :)
Sen drar vi oss hemåt och mamma börjar med julmaten medans vi andra dreglar framför julklapparna under granen. Ibland går vi ut på en promenad också.
Klockan tre händer det, kalle anka! Världens bästa jultradition, hur kan man leva utan den??
Efter Kalle Anka blir det juuuuulmaaat! Yummie! Det är pajer, julskinka,köttbullar, prinskorvar, ost, sill, lax, sallader, julmust, cider och allt möjligt som står på bordet. Yeeees.
Sen då, då kommer julklapparna :D Yaay.

Nu ska jag kila, till Bornolds :P
En julig kram till er alla!

No comments: